Home NEHF aktuelt Foredrag fra Ergonomidagen 2009 på Stami i Oslo 12. mars
21 | 09 | 2018
Hovedmeny
Hjem
Nyhetsbrev
NEHF aktuelt
IEA nyhetsbrev
Kontakt
Om NEHF
Meld deg inn i NEHF
NEHF

Leder
Knut Inge Fostervold


Epost:
epost@ergonom.no

RÅD OG UTVALG

Våre samarbeidspartnere:

NEHF skal være en samlende og overbyggende organisasjon på ergonomiområdet, dvs. - være en ressurs for ergonomigrupper / ergonomi- interesserte innenfor ulike miljøer og bringe disse gruppene sammen - kunne opptre i visse sammenhenger både som enkeltmedlemmers og organisasjoners organi- sasjon. I oppfølgingen av dette vil NEF nå inngå samarbeids- avtaler med andre organisasjoner og institusjoner.

Foredrag fra Ergonomidagen 2009 på Stami i Oslo 12. mars

Tema var human factors (kognitiv ergonomi / brukergrensesnitt).

Konferansen presenterte prinsipper som ga deltakerne ny kompetanse til bruk i arbeidsplassvurderinger. Tema illustreres ved petroleumssektoren hvor det i dag finnes et fagmiljø innen human factors.

Interface_presentation:_Human_Centred_Design_MarkGreen.pdf

Integrating_Human_Factors_in_Risk_Analysis_SalvatoreMassaiu.pdf

Bruk_av_HF_kompetanse_og_metoder_i_StatoilHydro_av_Arne_Jarl_Ringstad.pdf

Ergonomen_som_forandringsagent_av_KlausTNielsen.pdf

Human_Factors_Perspektiver_og_Prinsipper_av_Roald_Bjone.pdf

Petroleumstilsynets_arbeid_med_HF_av_Hilde_Heber.pdf

Dersom du har behov for kursbevis for deltakelse på Ergonomidagen 2009, kan vi sende deg dette på forespørsel. Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 

 
Hva er ergonomi?
Ergonomi (eller human factors) er en vitenskap som tar for seg samspillet mellom mennesket og elementer i et system. Ergonomi er også en profesjon som tar i bruk prinsipper, teori, empiri og metoder, for å optimalisere helse, sikkerhet og komfort, øke kvalitet og produktivitet.

Ergonomer bidrar til utvikling, utforming og evaluering av oppgaver, jobber, produkter, miljø og systemer på en måte som gjør disse forenlige med menneskets ressurser, begrensninger og behov.