Home NEHF aktuelt Nordisk nettverk i Universell utforming (UU)
21 | 09 | 2018
Hovedmeny
Hjem
Nyhetsbrev
NEHF aktuelt
IEA nyhetsbrev
Kontakt
Om NEHF
Meld deg inn i NEHF
NEHF

Leder
Knut Inge Fostervold


Epost:
epost@ergonom.no

RÅD OG UTVALG

Våre samarbeidspartnere:

NEHF skal være en samlende og overbyggende organisasjon på ergonomiområdet, dvs. - være en ressurs for ergonomigrupper / ergonomi- interesserte innenfor ulike miljøer og bringe disse gruppene sammen - kunne opptre i visse sammenhenger både som enkeltmedlemmers og organisasjoners organi- sasjon. I oppfølgingen av dette vil NEF nå inngå samarbeids- avtaler med andre organisasjoner og institusjoner.

Nordisk nettverk i Universell utforming (UU)

 UU er et overordnet prinsipp og et fagfelt mange i ergonomimiljøet er opptatt av. Norsk Ergonomiforening er en organisasjon som inkluderer fagpersoner fra mange områder som arbeider med UU problemstillinger. Vi har derfor tatt initiativ til et nettverk av fagpersoner og andre interesserte. Vårt initiativ er forankret i det nordiske samarbeidet.

Nettverket er tenkt å fungere som et relativt uforpliktende informasjonsnettverk som fokuserer på aktuelle konkrete problemstillinger som angår UU. Vi ønsker å samarbeide med ulike aktører som arbeider med UU i de nordiske landene. I tråd med NEF’s formål vil vi søke å ta initiativ til videre kunnskaps- og metodeutvikling på dett feltet. Om du kan tenke deg å delta i forumet, motta informasjon, få invitasjoner til faglige samlinger, el., kan du ta kontakt med Frode Volden: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
 
Hva er ergonomi?
Ergonomi (eller human factors) er en vitenskap som tar for seg samspillet mellom mennesket og elementer i et system. Ergonomi er også en profesjon som tar i bruk prinsipper, teori, empiri og metoder, for å optimalisere helse, sikkerhet og komfort, øke kvalitet og produktivitet.

Ergonomer bidrar til utvikling, utforming og evaluering av oppgaver, jobber, produkter, miljø og systemer på en måte som gjør disse forenlige med menneskets ressurser, begrensninger og behov.