Home
19 | 10 | 2018
Hovedmeny
Hjem
Nyhetsbrev
NEHF aktuelt
IEA nyhetsbrev
Kontakt
Om NEHF
Meld deg inn i NEHF
NEHF

Leder
Knut Inge Fostervold


Epost:
epost@ergonom.no

RÅD OG UTVALG

Våre samarbeidspartnere:

NEHF skal være en samlende og overbyggende organisasjon på ergonomiområdet, dvs. - være en ressurs for ergonomigrupper / ergonomi- interesserte innenfor ulike miljøer og bringe disse gruppene sammen - kunne opptre i visse sammenhenger både som enkeltmedlemmers og organisasjoners organi- sasjon. I oppfølgingen av dette vil NEF nå inngå samarbeids- avtaler med andre organisasjoner og institusjoner.

Nordisk nettverk i Universell utforming (UU)

 UU er et overordnet prinsipp og et fagfelt mange i ergonomimiljøet er opptatt av. Norsk Ergonomiforening er en organisasjon som inkluderer fagpersoner fra mange områder som arbeider med UU problemstillinger. Vi har derfor tatt initiativ til et nettverk av fagpersoner og andre interesserte. Vårt initiativ er forankret i det nordiske samarbeidet.

Nettverket er tenkt å fungere som et relativt uforpliktende informasjonsnettverk som fokuserer på aktuelle konkrete problemstillinger som angår UU. Vi ønsker å samarbeide med ulike aktører som arbeider med UU i de nordiske landene. I tråd med NEF’s formål vil vi søke å ta initiativ til videre kunnskaps- og metodeutvikling på dett feltet. Om du kan tenke deg å delta i forumet, motta informasjon, få invitasjoner til faglige samlinger, el., kan du ta kontakt med Frode Volden: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
 
God bestilling av skoleanlegg Skriv ut E-post
fredag 04. april 2008 21:01
LAST_UPDATED2
Les mer …
 
Ergonomi - noe mer enn forebyggende helsearbeid? Skriv ut E-post
torsdag 14. februar 2008 00:32

Vellykket seminar:
Ergonomi - noe mer enn forebyggende helsearbeid?

Ergonomiseminaret som ble holdt mandag 21. januar ble godt mottatt. Formålet med seminaret var å spre kunnskap om hvordan ergonomi begrepet defineres og hvilke utfordringer det ligger i skille mellom ergonomi og forebyggende helsearbeid.
Flere ønsket presentasjonene lagt ut på nettsiden vår. Her er de da i PDF-format.

Presentasjoner i PDF (kommer i eget vindu):

Kai Olsen: Hva er ergonomi? NIOSH-equation
Knut Inge Fostervold: Kognitiv_og_organisasjons_ergonomi_praktiske_eksempler

LAST_UPDATED2
 
Seminar om universell utforming Skriv ut E-post
torsdag 14. februar 2008 10:54

Seminar om universell utforming
Universell utforming betyr at produkter, byggverk og uteområder skal utformes slik at de kan brukes av alle mennesker, i så stor utstrekning som mulig. Målet med universell utforming er god tilgjengelighet på alle områder. Alle skal ha samme muligheter til personlig utvikling, samfunnsdeltakelse og livsutfoldelse.

Seminaret ble holdt samtidig med årsmøtet 5. juni 2007

LAST_UPDATED2
Les mer …
 
« StartForrige1112NesteSiste »

Hva er ergonomi?
Ergonomi (eller human factors) er en vitenskap som tar for seg samspillet mellom mennesket og elementer i et system. Ergonomi er også en profesjon som tar i bruk prinsipper, teori, empiri og metoder, for å optimalisere helse, sikkerhet og komfort, øke kvalitet og produktivitet.

Ergonomer bidrar til utvikling, utforming og evaluering av oppgaver, jobber, produkter, miljø og systemer på en måte som gjør disse forenlige med menneskets ressurser, begrensninger og behov. 

Internasjonalt